Balansventilatie

Balansventilatie Titel

Wat is balansventilatie?

Schone lucht in huis is belangrijk voor je gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat je 25 m3 (25.000 liter) schone, verse lucht per uur nodig hebt? Daarnaast moet de vervuilde lucht met CO2 (kooldioxide) je huis ook weer uit… Goede ventilatie is daarom pure noodzaak. Balansventilatie is al meer dan 30 jaar een comfortabele vorm van mechanische ventilatie in woningen, scholen en bedrijfspanden. Hiermee ervaar je de juiste balans tussen een goede gezondheid, comfort én energiezuinigheid.

Voordelen van balansventilatie

Gezondheid

Je huis is altijd voorzien van schone en verse lucht, essentieel voor je vitaliteit. De gebruikte lucht wordt continu afgevoerd.

Wooncomfort

Het systeem regelt alles voor je. De temperatuur in je huis is in zomer en winter gelijkmatig. Je ervaart geen tocht en hoort geen geluid van buiten.

Besparend

Je bespaart op je eigen energieverbruik en je spaart het milieu.

Warmteterugwinning

Warmte van vervuilde, afgevoerde lucht die gebruikt wordt voor het opwarmen van nieuwe, verse  lucht die naar binnen wordt geblazen: dat is warmteterugwinning. Wel zo slim, want door deze ‘gerecyclede’ warmte gaat er bijna geen energie verloren. Geleiding zorgt er voor dat de in- en uitgaande lucht niet met elkaar vermengen. Dit gebeurt allemaal in het hart van het balansventilatiesysteem.

Modern en noodzakelijk

Balansventilatie is een innoverende, moderne techniek om het klimaat in huis vitaal en comfortabel te houden. Net als centrale verwarming vroeger. Volgens de energieprestatie (EPC-)eisen van de overheid is mechanische ventilatie zelfs verplicht in elke nieuwe woning. Bij balansventilatie werken centrale verwarming en ventilatie prima samen. Je gebruikt de centrale verwarming aanzienlijk minder. Omdat uitgaande warme lucht gebruikt wordt om de verse lucht van buiten te verwarmen. En  dat scheelt flink in de energiekosten.

Jij en je woning hebben frisse lucht nodig

Huizen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is hoe dan ook een goede ontwikkeling, want het bespaart heel veel energie en geld. Goede isolatie vermindert helaas wel de luchtverversing in je huis, want in een luchtdichte woning kan de lucht niet van buiten naar binnen, of andersom. En dat is  nou juist géén goede ontwikkeling, want jij en je woning hebben frisse lucht nodig. Fabrikanten van balansventilatie gaan steeds verder in het optimaliseren van hun installaties. Ze voegen bijvoorbeeld sensoren toe waarmee continu de luchtkwaliteit gemeten wordt en de installatie automatisch reageert op veranderende luchtkwaliteit. Dit is belangrijk omdat mensen ‘geen goede neus’ hebben voor luchtkwaliteit. Balansventilatie is leverbaar als centraal systeem voor het ventileren van de hele woning of als decentraal systeem voor het ventileren op ruimteniveau. Balansventilatie kan gecombineerd worden met verwarming en/of koeling.

Meer weten? Bezoek www.mijnbalansventilatie.nl  Logo BalansVentilatie