Project 143090-22.01.1 Funenpark Amsterdam

 

Actie

Vervanging kombiketels en rookgasafvoeren 

Locatie

Funenpark Amsterdam

OpdrachtgeverLieven de Key, Amsterdam
AdviseurUniek Installatieadvies, Nijkerk
Vervangen combiketels & coördinatieGasservice Noordholland BV, Purmerend
Bouwkundige werkzaamhedenBouwservice Noordholland BV, PurmerendBouwservice logo
Vervangen rookgasafvoerkanalenKoster Schoorsteentechniek, Pijnacker
Warmte terugwin unit werkzaamhedenBevico, Barendrecht

Wij zijn  Gasservice NoordHolland

Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van het bestaande rookgasafvoersysteem en het vervangen van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van uw woonstichting Lieven De Key opdracht gekregen om de collectieve  rookgasafvoeren te vervangen. Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen?

In opdracht van uw woonstichting Lieven De Key gaan wij de rookgasafvoersystemen vervangen (dit is verplicht vanuit de wetgeving) zodat u de komende 15 jaar weer beschikt over een goed functionerend en veilig rookgasafvoersysteem. Doordat het rookgasafvoersysteem vervangen wordt is het noodzakelijk dat de bestaande kombiketels ook worden vervangen en dat de bestaande Warmte TerugWin unit (WTW) wordt verplaatst en wordt aangesloten op het collectieve ventilatiekanaal. Door leveringsproblemen is het op dit moment helaas niet mogelijk om een nieuwe WTW-unit aan te schaffen. Daarom is het noodzakelijk om de bestaande WTW opnieuw aan te sluiten. Zonder deze WTW-unit wordt uw woning niet optimaal geventileerd.

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden worden in de periode van : 27 juni t/m 19 oktober uitgevoerd  en nemen per woning 3 aaneengesloten dagen in beslag. Het is van groot belang dat u tijdens deze dagen thuis bent. Wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk ervoor zorg te dragen dat iemand anders uw zaken behartigt. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van het warme water en de verwarming. Wilt u zo vriendelijk zijn om ervoor zorg te dragen dat de ruimte om de bestaande ketel vrij is en dat de berging leeg is? Dat bespoedigt de werkzaamheden enorm.

Tijdens het vervangen van het rookgasafvoersysteem en de kombiketel  heeft u geen verwarming en warm water en kan er geen gebruik worden gemaakt van de mechanische ventilatie (WTW). Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts, voorafgaand aan de installatiedagen,  alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij onze hoofdmonteur. Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken. Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op. Mocht dit niet het geval zijn, dan vind u de contactgegevens verderop deze pagina.

Vooropnamen

Voor aanvang van de werkzaamheden wordt er een afspraak gemaakt om de situatie bij u op te nemen. Aan de hand van deze vooropnamen wordt er bepaald welke opties noodzakelijk zijn.

Op de dagen van de werkzaamheden

Dag 1:

Wij  starten in de ochtend met het afplakken van de vloer met een zelfklevende en vloeistofdichte vloerbescherming. Als de vloer is afgedekt wordt de bestaande kombiketel  en WTW unit incl. de zichtbare rookgasafvoer- ventilatiebuizen gedemonteerd  en wordt de schachtwand waarin de rookgasafvoerpijpen zich bevinden netjes open gezaagd zodat de rookgasafvoer in de schacht kan worden vervangen. De materialen voor de ketelvervanging worden per verdieping uitgelopen en er zal worden gestart met de montage van de nieuwe kombiketel.

Dag 2:

worden de werkzaamheden hervat en als de rookgasafvoer in de schacht is vervangen wordt de schachtwand afgewerkt met een brandwerende plaat en word er gestart met het aansluiten van de nieuwe kombiketel op het nieuwe rookgasafvoer systeem. Herplaatsen en aansluiten van de bestaande WTW unit

Dag 3:

worden de werkzaamheden hervat en zal er door de elektricien een nieuwe perilex aansluiting (= stopcontact) voor de WTW unit en een wandcontactdoos voor de nieuwe combiketel worden gemaakt (indien noodzakelijk). Afhankelijk van de situatie in uw woning kan het zijn dat een aannemer nog wat herstelwerk zal uitvoeren.

Controle en oplevering:

Wanneer het toestel is aangesloten op het nieuwe rookgasafvoersysteem wordt het toestel getest en afgesteld conform de opgaven van de ketel fabrikant. Als alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd zal er door onze Hoofdmonteur samen met u worden opgeleverd. Verder vragen wij u middels een digitale enquête of u tevreden bent met ons en met de uitvoering van de werkzaamheden.

Mochten er eventuele opleverpunten zijn zullen wij in overleg met u een afspraak inplannen en wordt dit zo snel als mogelijk opgelost.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Tijdens de werkzaamheden kun u voor vragen terecht bij onze hoofdmonteur. Hij is dagelijks op het project aanwezig

Voor vragen met betrekking tot offertes of planning kunt u tijdens kantoortijden  terecht bij onze werkvoorbereider: de heer S. Verheul.

Email: S.Verheul@gasservice-nh.nl

Telefoon: 0299-432111 keuze 4

Onze kantoortijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:15 – 17.00 uur.

Gebruikte materialen

Deze kombiketel zal worden geplaatst:

Merk

Nefit

Model

Proline Nxt HRC24/CW4

Afbeelding
Vermogen23 kW
Labels

 

Omschrijving

De Nefit Proline Nxt HRC 24 CW4 is een cv toestel met een hoge bedrijfszekerheid.  Superklein met prima prestaties. Het is een onderhoudsarme cv ketel met een zuinige, modulerende pomp. De Nefit Proline Nxt HRC 24 CW4 levert snel genoeg warm water voor een normale douche of klein bad en is geschikt voor verwarming van een gemiddelde eengezinswoning of appartement.

Comfort warmwater

Comfort Waarde (CW)4

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken, douche of bad Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

tapwaterhoeveelheid bij 38° Celsius in de praktijk (gemiddeld)

13,5 liter per minuut

tapwaterhoeveelheid bij 60° Celsius volgens Gaskeur

7,5 liter per minuut

Fabrikant website

Nefit Proline Nxt

Overige installatie onderdelen

TitelOmschrijvingAfbeelding
Honeywell Round ModulationDe Honeywell Round Modulation is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat die ook energiezuinig stookt. Door aan de instelring te draaien stelt u de gewenste temperatuur in. De Honeywell Round Modulation is een digitale kamerthermostaat die voortdurend de brandercapaciteit van het cv-toestel aanpast aan de actuele warmtebehoefte. Hierdoor is een zeer nauwkeurige regeling van de ruimtetemperatuur mogelijk. In het uitleesvenster zijn, naast de actuele ruimtetemperatuur, gegevens beschikbaar over de werking van het cv-toestel, zoals de branderstatus en storingsmelding. De Round Modulation werkt zonder batterijen. De voeding wordt verzorgd door de OpenTherm® communicatie verbinding tussen het cv-ketel en de thermostaat.
Spirotech luchtafscheiderEen messing (microbellen) luchtafscheider.
Voordelen:

  • Verwijderen effectief alle circulerende lucht en microbellen
  • Nooit meer handmatig ontluchten
  • Minder storingen en uitval van installatie
Spirotech vuilafscheiderEen messing vuilafscheider.
Voordelen:

  • Zeer kleine deeltjes, vanaf 5 μm (= 0.005 mm) worden afgescheiden en verwijderd
  • Vuil kan worden afgevoerd terwijl de installatie in bedrijf is
  • Geen afsluiters of bypass nodig
  • Onderhoud vergt slechts enkele seconden en geeft in tegenstelling tot filteroplossingen geen viezigheid
Raminex snelvul unitMet de Raminex inlaatvulcombinatie TBE-IVC maakt u een vaste verbinding tussen de cv-installatie en de drinkwaterinstallatie. Hierdoor kan de cv-installatie in een handomdraai eenvoudig en veilig worden gevuld of bijgevuld. De unieke Raminex TBE-IVC maakt de vulslang overbodig.
Handleiding gebruik Raminex Snelvulunit.

Planning

Klik op de afbeelding voor een scherpere weergave.