Project 22000014.8

 

Actie

Vervanging combiketels en rookgasafvoeren 

Locatie

Hofwijckstraat 14-38 Amsterdam

OpdrachtgeverV.v.E. Hofwijckstraat 14-38, Amsterdam 
BeheerderV.V.E. Beheer, Amsterdam
Vervangen combiketels & coördinatieGasservice Noordholland BV, Purmerend
Bouwkundige werkzaamhedenBouwservice Noordholland BV, PurmerendBouwservice logo

Wij zijn  Gasservice Noord Holland

Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van het bestaande rookgasafvoersysteem en het vervangen van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van uw VvE een opdracht gekregen om de collectieve rookgasafvoeren te vervangen. Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen?

In opdracht van VvE Beheer Amsterdam gaan wij de rookgasafvoersystemen vervangen (dit is verplicht vanuit de wetgeving) zodat u de komende 15 jaar weer beschikt over een goed functionerend en veilig rookgasafvoersysteem.

Voorafgaande aan de werkzaamheden dient er aan de hand van de actuele toestelgegevens te worden gecontroleerd of de huidige toestellen aangesloten kunnen worden op het nieuwe  rookgasafvoersysteem. De toestellen worden aangesloten op een kunststof rookgasafvoerbuis; Ketels welke niet geschikt zijn dienen te worden vervangen.

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden worden in de periode van : 25 september t/m 31 oktober 2023 uitgevoerd  en nemen per woning 2 aaneengesloten dagen in beslag. Het is van groot belang dat u tijdens deze dagen thuis bent. Wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk ervoor zorg te dragen dat iemand anders uw zaken behartigt. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van het warme water en de verwarming. Wilt u zo vriendelijk zijn om ervoor zorg te dragen dat de ruimte om de bestaande ketel vrij is en dat de keukenkastjes van de CV en die daarnaast leeg zijn? Dat bespoedigt de werkzaamheden enorm.

Tijdens het vervangen van het rookgasafvoersysteem en de kombiketel  heeft u geen verwarming en warm water. Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts, voorafgaand aan de installatiedagen,  alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij onze hoofdmonteur. Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken. Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op. Mocht dit niet het geval zijn, dan vind u de contactgegevens verderop deze pagina.

Op de dagen van de werkzaamheden

Dag 1

Wij  starten in de ochtend met het afplakken van de vloer met een zelfklevende en vloeistofdichte vloerbescherming. Als de vloer is afgedekt word de koof boven de ketel  en eventueel de keukenkastjes gedemonteerd. Hierna wordt de bestaande  kombiketel  inclusief de zichtbare rookgasafvoer gedemonteerd  en wordt de schachtwand waarin de rookgasafvoerpijpen zich bevinden netjes open gezaagd. Er wordt een sparing gemaakt in het bestaande clv kanaal en wij kunnen gaan starten met het doorvoeren van individuele flexibele rookgasafvoerbuizen.

Dag 2

Worden de werkzaamheden hervat en als de rookgasafvoer in de schacht is vervangen wordt de schachtwand afgewerkt met een brandwerende plaat en wordt er gestart met concentrisch aansluiten van de nieuwe of bestaande kombi ketels. Na het aansluiten van de nieuwe of bestaande ketels zullen de eventuele bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

Extra aanvulling

Wanneer keukens afwijken van de standaard dient dit vooraf gecommuniceerd te worden. Het is dan mogelijk dat Bouwservice Noord Holland hiervoor een aparte afspraak maakt buiten de geplande werkzaamheden. Bij de huurwoningen zorgt de verhuurder ervoor dat het toestel -indien nodig- wordt vervangen.

Controle en oplevering

Wanneer het toestel is aangesloten op het nieuwe rookgasafvoersysteem wordt het toestel getest en afgesteld conform de opgaven van de ketel fabrikant. Als alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd zal er door onze hoofdmonteur samen met u worden opgeleverd. Verder vragen wij u middels een digitale enquête of u tevreden bent met ons en met de uitvoering van de werkzaamheden.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Tijdens de werkzaamheden kun u voor vragen terecht bij onze hoofdmonteur. Hij is dagelijks op het project aanwezig

Voor vragen met betrekking tot offertes of planning kunt u tijdens kantoortijden  terecht bij onze werkvoorbereider: de heer S. Verheul.

Email: S.Verheul@gasservice-nh.nl

Telefoon: 0299-411062

Onze kantoortijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:15 – 17.00 uur.

Er kan gekozen worden uit deze 2 toestellen:

Merk

Intergas

Intergas

Model

HRE 24/18 

HRE 28/24

Afbeelding
Vermogen17 kW22 kW
Labels

 

Omschrijving

Zeer geschikt voor kleine woningen

Van een cv-ketel verwacht u behaaglijke warmte in een woning en alle gewenste hoeveelheden warmwater in de badkamer en keuken. De Intergas Kombi Kompakt HRE 24/18 A zorgt daar als geen ander voor. Dankzij de dubbele HR-technologie combineert de Intergas Kombi Kompakt HRE een hoog rendement op tapwater met hoog rendement op verwarming.

Zeer geschikt voor middelgrote woningen

Van een cv-ketel verwacht u behaaglijke warmte in uw woning en alle gewenste hoeveelheden warmwater in uw badkamer en keuken. De Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 A zorgt daar als geen ander voor. Dankzij de dubbele HR-technologie combineert de Intergas Kombi Kompakt HRE een hoog rendement op tapwater met hoog rendement op verwarming.

Comfort warmwater

CW3

Minstens 10 liter per minuut in keuken, douche of bad Tegelijk meer kranen nauwelijks mogelijk. 

CW4

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken of douche of bad. Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

tapwaterhoeveelheid bij 38° Celsius in de praktijk (gemiddeld)

10 liter per minuut

13,5 liter per minuut

tapwaterhoeveelheid bij 60° Celsius volgens Gaskeur

6 liter per minuut

7,5 liter per minuut

Fabrikant website

Intergas HRE 24/18

Intergas HRE 28/24

Aankoop inclusief aanleg, boven-aansluitset en btw

€ 2.169,00

€ 2.339,00

Meerwerk opties

Meerprijzen voor het leveren en monteren, inclusief btw.

TitelOmschrijvingAfbeeldingMeerprijs
Honeywell Round ModulationDe Honeywell Round Modulation is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat die ook energiezuinig stookt. Door aan de instelring te draaien stelt u de gewenste temperatuur in. De Honeywell Round Modulation is een digitale kamerthermostaat die voortdurend de brandercapaciteit van het cv-toestel aanpast aan de actuele warmtebehoefte. Hierdoor is een zeer nauwkeurige regeling van de ruimtetemperatuur mogelijk. In het uitleesvenster zijn, naast de actuele ruimtetemperatuur, gegevens beschikbaar over de werking van het cv-toestel, zoals de branderstatus en storingsmelding. De Round Modulation werkt zonder batterijen. De voeding wordt verzorgd door de OpenTherm® communicatie verbinding tussen het cv-ketel en de thermostaat.€ 95,00
Honeywell Lyric T6 zwart thermostaatDe zwarte Honeywell Lyric T6 (bedraad, voor wandmontage) is een slimme thermostaat die je helpt met het besparen van energie. De thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden. De Lyric T6 leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt op de ingestelde tijd. De thermostaat is eenvoudig te bedienen via het stijlvolle zwarte touchscreen of via de Lyric app op je iOS of Android apparaat. De Honeywell Lyric T6 biedt ondersteuning voor Apple HomeKit.Lyric T6 thermostaat€ 240,00
Spirotech Spirovent RV2luchtafscheiderEen messing (microbellen) luchtafscheider.
Voordelen:
Verwijderen effectief alle circulerende lucht en microbellen
Nooit meer handmatig ontluchten
Minder storingen en uitval van installatie
€ 136,48
Flamco vuilafscheider

De Flamco Clean Smart vuilafscheider is compact, licht, zuinig én efficiënt. De Clean Smart vuilafscheiders ontdoen het installatiewater van zelfs de kleinste magnetiet en minuscule vuildeeltjes. Deze vuilafscheider is nagenoeg onderhoudsvrij en de doorstroomweerstand is verwaarloosbaar laag. De vier neodymium supermagneten in deze vuilafscheider zijn verwerkt in het Flamco logo en zijn geplaatst recht tegenover de uitstroomopening. Hierdoor worden alle ijzerhoudende vuildeeltjes direct aangetrokken en vastgehouden.

Flamco vuilafscheider€ 142,00
Raminex snelvulunit TBE-IVCDe inlaatvulcombinatie TBE-IVC maakt het mogelijk een vaste verbinding te maken tussen de CV-installatie en de drinkwaterinstallatie. Hierdoor kan de CV-installatie in een handomdraai eenvoudig en veilig gevuld of bijgevuld worden. Op de bijvul-instructiepagina ziet u hoe eenvoudig bijvullen voortaan kan zijn.€ 130,00

Planning