Project 22000040.11 VVE Liduinatuin A-B-C vervangen rookgasafvoerkanalen

 

Actie

Vervangen rookgasafvoerkanalen 

Locatie

Liduinatuin, Purmerend

BeheerderVVE Liduinatuin A-B-C, Purmerend 
Vervangen rookgasafvoerkanalen, 
vervangen kombiketels
Gasservice Noordholland BV, Purmerend

Wij zijn  Gasservice NoordHolland

Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van het bestaande rookgasafvoersysteem en het vervangen van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

In opdracht van VVE Liduinatuin A-B-C gaan wij de rookgasafvoersystemen vervangen (dit is verplicht vanuit de wetgeving) zodat u de komende 15 jaar weer beschikt over een goed functionerend en veilig rookgasafvoersysteem. Doordat het rookgasafvoersysteem vervangen wordt is het noodzakelijk dat sommige bestaande kombiketels ook worden vervangen en aangesloten op het collectieve ventilatiekanaal.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen?

In opdracht van VVE Liduinatuin A-B-C gaan wij de rookgasafvoersystemen vervangen (dit is verplicht vanuit de wetgeving) zodat u de komende 15 jaar weer beschikt over een goed functionerend en veilig rookgasafvoersysteem. Doordat het rookgasafvoersysteem vervangen wordt is het noodzakelijk dat de bestaande kombiketels die nog niet geschikt zijn ook worden vervangen en aangesloten op het collectieve ventilatiekanaal. Als u al een Intergas HRE toestel heeft, dan kunt u deze behouden.

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden worden in de periode van : ? t/m ? uitgevoerd  en nemen per woning 1 dag in beslag. Het is van groot belang dat u tijdens deze dagen thuis bent. Wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk ervoor zorg te dragen dat iemand anders uw zaken behartigt. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van het warme water en de verwarming. Wilt u zo vriendelijk zijn om ervoor zorg te dragen dat de ruimte om de bestaande ketel vrij is en dat de berging leeg is? Dat bespoedigt de werkzaamheden enorm.

Tijdens het vervangen van het rookgasafvoersysteem en de kombiketel  heeft u geen verwarming en warm water. Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts, voorafgaand aan de installatiedagen,  alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij onze hoofdmonteur. Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken. Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op. Mocht dit niet het geval zijn, dan vind u de contactgegevens verderop deze pagina.

Op de dagen van de werkzaamheden

Dag 1:

Wij starten in de ochtend met het afplakken van de vloer met een zelfklevende en vloeistofdichte vloerbescherming. Als de vloer is afgedekt wordt de bestaande kombiketel incl. de zichtbare rookgasafvoer gedemonteerd en wordt de schachtwand waarin het clv rookgasafvoersysteem zich bevinden netjes open gezaagd. Er wordt een sparing gemaakt in het bestaande clv kanaal en wij kunnen gaan starten met het doorvoeren van individuele flexibele rookgasafvoerbuizen.
De materialen voor de ketelvervanging worden per verdieping uitgelopen. Als de rookgasafvoer in de schacht is vervangen wordt de schachtwand afgewerkt met een brandwerende plaat en wordt er gestart met concentrisch aansluiten van de nieuwe of bestaande kombi ketels.

Controle en oplevering:

Wanneer het toestel is aangesloten op het nieuwe rookgasafvoersysteem wordt het toestel getest en afgesteld conform de opgaven van de ketel fabrikant. Als alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd zal er door onze Hoofdmonteur samen met u worden opgeleverd. Verder vragen wij u middels een digitale enquête of u tevreden bent met ons en met de uitvoering van de werkzaamheden.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Tijdens de werkzaamheden kun u voor vragen terecht bij onze hoofdmonteur. Hij is dagelijks op het project aanwezig

Voor vragen met betrekking tot offertes of planning kunt u tijdens kantoortijden  terecht bij onze werkvoorbereider: de heer S. Verheul.

Email: S.Verheul@gasservice-nh.nl

Telefoon: 0299-432111 keuze 4

Onze kantoortijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:15 – 17.00 uur.

Gebruikte materialen

U kan kiezen uit deze kombiketels:

Merk

Intergas

Intergas

Model

HRE 24/18 CW3

HRE 28/24 CW4

Afbeelding
Vermogen17,8 kW22,8 kW
Labels


 

Omschrijving

De Intergas Kombi Kompakt is de enige HR-ketel met hoog rendement op
verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR.
Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één
warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een
optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen
rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen
en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. Het ongekend hoge
rendement van de Intergas Kombi Kompakt HRE A-ketel verzekert u
van een zuinige werking, jaar na jaar.
In alle opzichten verantwoord
Dankzij de zuinige werking van de Intergas Kombi Kompakt HRE draagt u ook
bij aan de zorg voor het milieu. Door het jaartaprendement tot maar liefst 95,8%
wordt het eenvoudiger om te voldoen aan de strenge eisen van de EPN
(voor nieuwbouw) of EPBD (voor bestaande bouw).

De Intergas HRE 28/24 CW4 is voorzien van een traploos modulerende regeling, die ervoor zorgt dat het vermogen van de ketel automatisch wordt aangepast aan de warmtebehoefte. De Intergas HRE 28/24 CW4 kan traploos modulerend tussen de 6,9 en 22,8 kW vermogen. Bovendien is het toestel voorzien van een zelflerende ECO-comfortschakelaar die de warmhoudfunctie van de warmwatervoorziening automatisch in- of uitschakelt. De HRE 28/24 werkt zowel op een aan-uit thermostaat als op een thermostaat op basis van OpenTherm protocol. Alle onderdelen van de Intergas HRE 28/24 CW4 zijn eenvoudig vanaf de voorzijde te bereiken. Het onderhoud aan een ketel was nog nooit zo eenvoudig.

De unieke twee-in-één warmtewisselaar van de Intergas HRE serie is de afgelopen jaren uiterst betrouwbaar gebleken. Intergas onderstreept deze betrouwbaarheid met een garantie van maar liefst 15 jaar op dit cruciale onderdeel. Door het ontbreken van een driewegklep is een grote bron van storingen verdwenen.

Met de Kombi Kompakt HRE ketel biedt Intergas u een gratis verlaging van de EPC tot maximaal 0,19. Behalve de hoogste HR-classificatie HR107, onderscheiden de Intergas HRE-ketels zich vooral door het zeer hoge jaargebruiksrendement voor de warmwaterbereiding en een zeer laag stroomverbruik.

Alle Intergas Kombi Kompakt HRE-ketels voldoen aan de hoogste Gaskeur classificatie voor verwarming (HR 107), warmwater (HRww) en het Gaskeurmilieulabel ‘Schonere verbranding’.

Comfort warmwater

Comfort Waarde (CW) 3

Klein huishouden

40 graden water – 10 liter per minuut
60 graden water – 6 liter per minuut
120 liter bad vol in 12 minuten
Tegelijk meer kranen nauwelijks mogelijk

Comfort Waarde (CW) 4 

Gemiddeld huishouden

40 graden water – 10 liter per minuut
60 graden water – 8 liter per minuut
120 liter bad vol in 10 minuten
Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

Fabrikant website

Intergas HRE 24/18

Intergas HRE 28/24

Aankoop inclusief aanleg en inclusief btw

€ 1.1704,67

€ 1.734,43

Meerwerk opties

Meerprijzen voor het leveren en monteren, inclusief btw.

TitelOmschrijvingAfbeeldingMeerprijs
Honeywell Round ModulationDe Honeywell Round Modulation is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat die ook energiezuinig stookt. Door aan de instelring te draaien stelt u de gewenste temperatuur in. De Honeywell Round Modulation is een digitale kamerthermostaat die voortdurend de brandercapaciteit van het cv-toestel aanpast aan de actuele warmtebehoefte. Hierdoor is een zeer nauwkeurige regeling van de ruimtetemperatuur mogelijk. In het uitleesvenster zijn, naast de actuele ruimtetemperatuur, gegevens beschikbaar over de werking van het cv-toestel, zoals de branderstatus en storingsmelding. De Round Modulation werkt zonder batterijen. De voeding wordt verzorgd door de OpenTherm® communicatie verbinding tussen het cv-ketel en de thermostaat.€ 85,00
Honeywell Chronotherm Lyric

Met deze slimme thermostaat die zich aanpast aan uw agenda, u helpt om op energie te besparen en uw huis slimmer maakt. Een product dat werd ontwikkeld door een aantal van onze beste engineers. Zodat u de controle kunt nemen over uw wooncomfort. Waar ter wereld u ook bent. Als de T6 thermostaat met de Honeywell Home app is verbonden, kan met geofencing de temperatuurinstelling van de thermostaat automatisch worden aangepast op basis van de locatie van je smartphone. Zo weet je zeker dat je altijd thuiskomt in een comfortabel huis en je nooit onnodig energie verspilt wanneer je weg bent. Honeywell berijpt dat het leven onvoorspelbaar is. Kies daarom voor een vooraf ingesteld 7-daags programma en wijzig eenvoudig de temperatuurinstelling wanneer plannen wijzigen. De T6 slimme thermostaat werkt met Apple HomeKit. Zo wordt het nog eenvoudiger om connected apparatuur thuis te bedienen. Nu en in de toekomst.

€ 223,00
Spirotech luchtafscheiderEen messing (microbellen) luchtafscheider.
Voordelen:
Verwijderen effectief alle circulerende lucht en microbellen
Nooit meer handmatig ontluchten
Minder storingen en uitval van installatie
€ 120,00
Spirotech Spirotrap vuilafscheiderEen messing vuilafscheider.
Voordelen:
Zeer kleine deeltjes, vanaf 5 μm (= 0.005 mm) worden afgescheiden en verwijderd
Inclusief een magneet voor extra bescherming en zeer efficiënte verwijdering van magnetiet
Vuil kan worden afgevoerd terwijl de installatie in bedrijf is
Geen afsluiters of bypass nodig
Toepasbaar met 50/50 Ethyleenglycol / Water (Volume)
Onderhoud vergt slechts enkele seconden en kost minder moeite dan een filter verschonen
Constante, lage drukval
€ 115,00
Raminex snelvulunit TBE-IVCDe inlaatvulcombinatie TBE-IVC maakt het mogelijk een vaste verbinding te maken tussen de CV-installatie en de drinkwaterinstallatie. Hierdoor kan de CV-installatie in een handomdraai eenvoudig en veilig gevuld of bijgevuld worden. Op de bijvul-instructiepagina ziet u hoe eenvoudig bijvullen voortaan kan zijn.€ 75
Reinigen ventilatiekanalenGrondig reinigen van uw verntilatiekanalen € 230,00

Planning