Project 22000040.6 Residentie Hoornsche Hop Hoorn

 

Actie

Vervanging kombiketels en rookgasafvoeren 

Locatie

Residentie Hoornsche Hop, Hoorn

BeheerderVVE Residentie Hoornsche Hop, Hoorn 
Vervangen combiketels & coördinatieGasservice Noordholland BV, Purmerend

Wij zijn  Gasservice NoordHolland

Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van het bestaande rookgasafvoersysteem en het vervangen van uw centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie.

Wij hebben van VVE Residentie Hoornsche Hop opdracht gekregen om de collectieve  rookgasafvoeren te vervangen. Op deze website informeren wij u over het project om eventuele vragen op voorhand te beantwoorden en u te informeren over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden in uw woning.

Wat gaat er gebeuren

Wat gaan we doen?

In opdracht van VVE Residentie Hoornsche Hop gaan wij de rookgasafvoersystemen vervangen (dit is verplicht vanuit de wetgeving) zodat u de komende 15 jaar weer beschikt over een goed functionerend en veilig rookgasafvoersysteem. Doordat het rookgasafvoersysteem vervangen wordt is het noodzakelijk dat de bestaande kombiketels ook worden vervangen en aangesloten op het collectieve ventilatiekanaal. 

Uitvoering vraagt goede afspraken van ons en u

De werkzaamheden worden in de periode van : 14 september t/m 6 oktober uitgevoerd  en nemen per woning 2 aaneengesloten dagen in beslag. Het is van groot belang dat u tijdens deze dagen thuis bent. Wanneer u zelf niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk ervoor zorg te dragen dat iemand anders uw zaken behartigt. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van het warme water en de verwarming. Wilt u zo vriendelijk zijn om ervoor zorg te dragen dat de ruimte om de bestaande ketel vrij is en dat de berging leeg is? Dat bespoedigt de werkzaamheden enorm.

Tijdens het vervangen van het rookgasafvoersysteem en de kombiketel  heeft u geen verwarming en warm water. Ons advies is daarom om uw woning ’s nachts, voorafgaand aan de installatiedagen,  alvast op te warmen tot 21 graden (indien de weersomstandigheden daar om vragen). Houd ook de binnendeuren zo veel mogelijk dicht, dan blijft de warmte in de woning. Er zijn elektrische kachels beschikbaar indien noodzakelijk, deze zijn ter plaatse te verkrijgen bij onze hoofdmonteur. Houd er rekening mee dat de monteur ruimte nodig heeft om te werken. Onze monteurs stellen zich voor, zijn herkenbaar aan onze bedrijfskleding, vertellen wat ze komen doen en ruimen als ze klaar zijn alles netjes op. Mocht dit niet het geval zijn, dan vind u de contactgegevens verderop deze pagina.

Op de dagen van de werkzaamheden

Dag 1:

Wij starten in de ochtend met het afplakken van de vloer met een zelfklevende en vloeistofdichte vloerbescherming. Als de vloer is afgedekt wordt de bestaande kombiketel incl. de zichtbare rookgasafvoer gedemonteerd en wordt de schachtwand waarin het clv rookgasafvoersysteem zich bevinden netjes open gezaagd. Er wordt een sparing gemaakt in het bestaande clv kanaal en wij kunnen gaan starten met het doorvoeren van individuele flexibele rookgasafvoerbuizen.
De materialen voor de ketelvervanging worden per verdieping uitgelopen.

Dag 2:

Worden de werkzaamheden hervat en als de rookgasafvoer in de schacht is vervangen wordt de schachtwand afgewerkt met een brandwerende plaat en word er gestart met het aansluiten van de nieuwe kombiketel op het nieuwe rookgasafvoer systeem.

Controle en oplevering:

Wanneer het toestel is aangesloten op het nieuwe rookgasafvoersysteem wordt het toestel getest en afgesteld conform de opgaven van de ketel fabrikant. Als alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd zal er door onze Hoofdmonteur samen met u worden opgeleverd. Verder vragen wij u middels een digitale enquête of u tevreden bent met ons en met de uitvoering van de werkzaamheden.

Mochten er eventuele opleverpunten zijn zullen wij in overleg met u een afspraak inplannen en wordt dit zo snel als mogelijk opgelost.

Contactpersonen

Werkzaamheden tijdens werktijd

Tijdens de werkzaamheden kun u voor vragen terecht bij onze hoofdmonteur. Hij is dagelijks op het project aanwezig

Voor vragen met betrekking tot offertes of planning kunt u tijdens kantoortijden  terecht bij onze werkvoorbereider: de heer S. Verheul.

Email: S.Verheul@gasservice-nh.nl

Telefoon: 0299-432111 keuze 4

Onze kantoortijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:15 – 17.00 uur.

Gebruikte materialen

Deze kombiketel zal worden geplaatst:

Merk

Intergas

Model

HRE 28/24 CW4

Afbeelding
Vermogen22,8 kW
Labels

 

Omschrijving

De Intergas HRE 28/24 CW4 is voorzien van een traploos modulerende regeling, die ervoor zorgt dat het vermogen van de ketel automatisch wordt aangepast aan de warmtebehoefte. De Intergas HRE 28/24 CW4 kan traploos modulerend tussen de 6,9 en 22,8 kW vermogen. Bovendien is het toestel voorzien van een zelflerende ECO-comfortschakelaar die de warmhoudfunctie van de warmwatervoorziening automatisch in- of uitschakelt. De HRE 28/24 werkt zowel op een aan-uit thermostaat als op een thermostaat op basis van OpenTherm protocol. Alle onderdelen van de Intergas HRE 28/24 CW4 zijn eenvoudig vanaf de voorzijde te bereiken. Het onderhoud aan een ketel was nog nooit zo eenvoudig.

De unieke twee-in-één warmtewisselaar van de Intergas HRE serie is de afgelopen jaren uiterst betrouwbaar gebleken. Intergas onderstreept deze betrouwbaarheid met een garantie van maar liefst 15 jaar op dit cruciale onderdeel. Door het ontbreken van een driewegklep is een grote bron van storingen verdwenen.

Met de Kombi Kompakt HRE ketel biedt Intergas u een gratis verlaging van de EPC tot maximaal 0,19. Behalve de hoogste HR-classificatie HR107, onderscheiden de Intergas HRE-ketels zich vooral door het zeer hoge jaargebruiksrendement voor de warmwaterbereiding en een zeer laag stroomverbruik.

Alle Intergas Kombi Kompakt HRE-ketels voldoen aan de hoogste Gaskeur classificatie voor verwarming (HR 107), warmwater (HRww) en het Gaskeurmilieulabel ‘Schonere verbranding’.

Comfort warmwater

Comfort Waarde (CW)4 

Minstens 12,5 liter per minuut in keuken, douche of bad Tegelijk meer kranen beperkt mogelijk

tapwaterhoeveelheid bij 38° Celsius in de praktijk (gemiddeld)

12,5 liter per minuut

tapwaterhoeveelheid bij 60° Celsius volgens Gaskeur

7,5 liter per minuut

Fabrikant website

Intergas HRE 28/24

Meerwerk opties

Meerprijzen voor het leveren en monteren, inclusief btw.

TitelOmschrijvingAfbeeldingMeerprijs
Honeywell Round ModulationDe Honeywell Round Modulation is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat die ook energiezuinig stookt. Door aan de instelring te draaien stelt u de gewenste temperatuur in. De Honeywell Round Modulation is een digitale kamerthermostaat die voortdurend de brandercapaciteit van het cv-toestel aanpast aan de actuele warmtebehoefte. Hierdoor is een zeer nauwkeurige regeling van de ruimtetemperatuur mogelijk. In het uitleesvenster zijn, naast de actuele ruimtetemperatuur, gegevens beschikbaar over de werking van het cv-toestel, zoals de branderstatus en storingsmelding. De Round Modulation werkt zonder batterijen. De voeding wordt verzorgd door de OpenTherm® communicatie verbinding tussen het cv-ketel en de thermostaat.€ 85,00
Honeywell Chronotherm Touch

De Honeywell Chronotherm Touch klokthermostaat heeft een unieke touchscreen, waarmee eenvoudig elke dag van de week is in te stellen. Het overzichtelijke display in het Nederlands geeft duidelijk alle functies en programmeeropties weer. Optimaal comfort met een gebruiksvriendelijke bediening.
De temperatuur is voor maximaal zes perioden per dag in te stellen en daarbij is iedere dag van de week afzonderlijk instelbaar. De thermostaat heeft een zelflerende aanwarming, die ervoor zorgt dat de gewenste temperatuur wordt bereikt op het ingestelde tijdstip. Unieke vrije dag functie. Vakantie-functie. Automatische zomer-/wintertijdaanpassing. Ingebouwd geheugen onthoudt het programma voor onbepaalde tijd (ook bij spanningsonderbreking). 

€ 205,00
Spirotech luchtafscheiderEen messing (microbellen) luchtafscheider.
Voordelen:
Verwijderen effectief alle circulerende lucht en microbellen
Nooit meer handmatig ontluchten
Minder storingen en uitval van installatie
€ 134,50
Spirotech vuilafscheiderEen messing vuilafscheider.
Voordelen:
Zeer kleine deeltjes, vanaf 5 μm (= 0.005 mm) worden afgescheiden en verwijderd
Vuil kan worden afgevoerd terwijl de installatie in bedrijf is
Geen afsluiters of bypass nodig
Onderhoud vergt slechts enkele seconden en geeft in tegenstelling tot filteroplossingen geen viezigheid
€ 151,00
Raminex snelvul unitMet de Raminex inlaatvulcombinatie TBE-IVC maakt u een vaste verbinding tussen de cv-installatie en de drinkwaterinstallatie. Hierdoor kan de cv-installatie in een handomdraai eenvoudig en veilig worden gevuld of bijgevuld. De unieke Raminex TBE-IVC maakt de vulslang overbodig.
Handleiding gebruik Raminex Snelvulunit.
€ 130,00
Dubbel instelbare thermostaatkraan
(per radiator)
Nauwkeuriger regeling van de ruimtetemperatuur. Energiebesparing omdat de pomp in zijn optimale werkingsgebied blijft draaien. Geen stromingsgeluiden door te grote waterdebieten.€ 82,50
Dubbel instelbare thermostaatkraan inclusief inregelen 
(per radiator)
Nauwkeuriger regeling van de ruimtetemperatuur. Energiebesparing omdat de pomp in zijn optimale werkingsgebied blijft draaien. Geen stromingsgeluiden door te grote waterdebieten.€ 124,99
Behoud bestaande cv-ketelDemonteren en hermonteren bestaande cv-ketel € 407,00
Adapter bestaande cv-ketelAdapter 60/100 voor bestaande cv-ketel
Indien uw bestaande cv-ketel over een aparte luchttoevoer en losse rookgasafvoer leidingen beschikt, dan heeft u deze adapter nodig zodat de cv-ketel op het concentrische kanaal aangesloten kan worden. Bij een concentrische buis zit de rookgasafvoer IN de luchttoevoerleiding: De binnenste buis (60mm) voert de rookgassen af, terwijl de buitenste buis (100mm) de verse lucht toevoert.
€ 75,00
Keuren en opleverenKeuren en in bedrijf stellen bestaande cv-ketel € 97,50

Planning

Klik op de afbeelding voor een scherpere weergave.