Anti-spam: Hotmail, Live en Outlook.com?

Bron: Nieuwsbrief ITSD december 2019

Iedereen heeft er last van, mail gestuurd naar Hotmail, Live en Oulook.com adressen komt veelvuldig en onwillekeurig in de spamfolder van de ontvanger terecht.

Afgelopen maanden hebben wij onderzoek gedaan naar de reden hierachter en waarom dit alleen bij mail gestuurd naar deze privé mailoplossingen gebeurt. In dit onderzoek zijn op meerdere omgevingen alle mogelijke veiligheids- en anti-spam “regels” ingesteld, is er met schone en nieuwe accounts gewerkt en is er vanuit meerdere platformen mail gestuurd. Alle tests hadden hetzelfde resultaat: mail komt willekeurig in de folder “ongewenste e-mail” terecht. Ook mail vanuit de office 365 zakelijke accounts wordt door Microsoft zelf onwillekeurig als spam gekwalificeerd terwijl alle tests die er in de markt zijn (inclusief die van Microsoft zelf) aangeven dat de betreffende mail geen spam is.

Microsoft zelf lijkt geen antwoord te kunnen/ willen geven. Berichten aan Microsoft worden niet beantwoord, iedere keer worden dezelfde standaardvragen gesteld en ook zijn het aantal artikelen hierover op de diverse forums niet meer te tellen.

Voor nu rest ons niet anders uw omgeving zo goed mogelijk in te stellen en wachten tot Microsoft verbeteringen doorvoert in haar spam-oplossing voor de gratis consumentenproducten.