Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Nefit TopLine

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009
Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compac of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen wij uw aandacht voor het volgende:

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in een aantal gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door Gasservice Noordholland vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

Vervanging
In samenwerking met Nefit zullen wij deze vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Op dit moment hoeft er dus niet acuut actie worden ondernomen.

Wilt u meer informatie vanuit Nefit of wilt u weten hoe u kunt zien welk cv-toestel u heeft? Bekijk dan onderstaande link:

https://welkombijnefit.nl/nl/waarschuwing

https://welkombijnefit.nl/nl/waarschuwing/veelgestelde-vragen

U kunt ook telefonisch contact met Nefit opnemen via het speciale actie-telefoonnummer 088-9960270.